במדריך זה אנו נעבור על הנקודות העיקריות בתהליך הבנייה ונתייחס לפרטים שחשוב לדעת לפני שמתחילים לבנות את בית החלומות.
ניהול תקציב הבנייה
כדי להתחיל בתהליך הבניה, יש צורך להבין את גובה ההון העצמי שיהיה זמין לכם ולהגדיר את התקציב המדויק. אם אין לכם קרקע לבנייה, עליכם לקחת בחשבון את עלות רכישת הקרקע, עליה יש להוסיף מיסים כגון מס רכישה והיטלים כמו היטל השבחה והיטל פיתוח.
הכנת מפת מדידה
עליכם לשכור מודד לצורך הכנת מפת מדידה טופוגרפית של גבולות המגרש לפני התחלת הבניה.
המודד יכין גם בהמשך מפות מדידה להיתר בניה הכוללות בנוסף למפת מדידה טופוגרפית גם תשריט של קווי הבניה, ובהמשך גם לצורך הוצאת טופס 4.
סקר קרקע
יועץ קרקע מכין תכנית לביצוע סקר קרקע לפני בניה ומבצע קידוחי ניסיון, בדיקות שדה ובדיקות מעבדה.
על בסיס תוצאות וממצאי סקר הקרקע, מבוצעים חישובים והנחיות מפורטות לתכנון היסודות של המבנה. דוח יועץ קרקע מהווה לעתים תנאי של הועדה לתכנון ובניה של הרשות המקומית לצורך קבלת היתר בניה ודוח שמועבר ליתר בעלי המקצוע לצורך תכנון נכון של המבנה.
אדריכל – תוכנית אדריכלית
בחירת אדריכל טוב, תעניק לכם תכנון וניצול מיטבי של השטח עליו בונים, חשוב מאוד להתקשר עם אדריכל בחוזה – בדיוק כמו עם הקבלן שתבחרו.
ליווי אדריכלי לפרוייקט בניה עצמי הוא קריטי לצליחת כל המשוכות הבירוקרטיות וכן האדריכל משמש גם סוג של פיקוח בניה עליון על כל תהליך הבניה.
הכנת תכניות בניה וקבלת היתרים
בעזרת האדריכל והמהנדס תצרו את תוכניות הבניה ותגישו את הבקשה לקבלת היתר בניה בפועל, בהתאם לתכניות שנוצרו. זהו שלב קריטי להשלמת הבניה, מאחר וקבלני הביצוע יבצעו בדיוק את התיאור המתואר בתכניות. מכיוון שהתכניות מהוות בסיס לעבודה, חשוב לא להתפשר על האיכות והדקדוק המקצועי בהכנתן.
כתב כמויות
הכנת כתב כמויות אדריכלי לבית פרטי הינו מסמך הכרחי לצורך היתכנות פיננסית של הפרויקט. זו בעצם רשימה המציגה את כל כמויות החומרים והפריטים הנחוצים לעבודות תשתית ופיתוח ולבניית המבנה. רשימה זו מבוססת על המפרט טכני ותוכניות מאושרות.
כאשר התכנון המפורט מתבצע כנדרש וחישוב הכמויות מחושב נכון, אין סיבה שתהיה סטייה גדולה בין הכמויות שבכתב לכמויות המבוצעות בפועל. כתב הכמויות אף משמש כלי בקרה תקציבית לאורך חיי הפרויקט.
בחירת קבלן לבניית הבית
כאן אנו נכנסים לתמונה, קבוצת חזון הבניה מתמחה בפרויקטיי בנייה למגורים.
השלב הראשון של הבניה הוא ייסוד הבית ובניה של השלד, המורכב מבטון ישראלי וחייב לעמוד בתקנות הבניה הישראליות. יש לבנות את עמודי התווך, את המקלט וכל בסיס אחר המשמש לתמיכה בבנייה ושמירה על בטיחות הבנייה במקרי חירום כמו רעידות אדמה.
השלב השני של הבניה הוא עבודות הגימור. על השלד יש לבצע את שאר העבודות – זהו שלב ארוך שכולל את כל המרכיבים הנדרשים לחיים בבית, כולל מערכות תשתיות (ביוב, חשמל, תקשורת), וכן גימור הבניה בחללים כמו צביעה, טיח, מרצפות ועוד. עבודות הגימור מבוצעות בהתאם לתכנית האדריכלית שנוצרה מראש.
עיצוב פנים ורכישת ריהוט
ברוב המקרים, האדריכל מכין תכנית עיצוב הפנים בהתאם לצרכים והרצונות שלכם. יש גם לרכוש רהיטים ואביזרים המתאימים לעיצוב החדש של החללים שיש בבית החדש, ואולי לא היו בדירה הקודמת שלכם.
קבלת טופס 4
לאחר שכל בעלי המיקצוע סיימו את עבודתם, עליכם להגיש בקשה לקבלת אישור אכלוס לדירה. טופס זה מאשר שהבנייה נבנתה בהתאם לתכניות הבניה ולתקנות המקומיות. בנוסף, אישור זה משמעותו שהבית מוכן למגורים ויש בו את כל התנאים הדרושים למגורים בטוחים. לאחר קבלת אישור האכלוס (טופס 4), ניתן לחבר את הבית לרשת החשמל ולשאר התשתיות.
לאחר קבלת טופס 4, התהליך הושלם ואתם יכולים להתגורר בבית החלומות שלכם, שתכננתם ובניתם.